Vil du købe et fjernsyn til 360.000,00 kroner?

Af Peer Aagaard

At B&O skranter er velkendt og lidt af en underdrivelse. I årevis har firmaet haft røde tal på bundlinjen med deraf følgende behov for yderligere kapital.

Hver gang har firmaets ledelse bedyret, at nu gik det mod bedre tider, for nu ville man blive bedre til at være i øjenhøjde med kunderne.

I denne uge præsenterede B&O sit seneste tv.

Navnet er Beovision Harmony 88. Tallet fortæller, hvor mange tommer dette skrummel er på.

Harmony kan intet, som konkurrenternes tv-modeller ikke også kan, hvis man ser bort fra den vifteformede åbning af fronten, der giver mindelser om Pantomime-teatret i Tivoli.

Jeg er sikker på, at H.C. Andersen ville have kaldt Harmony mageløst, men hvad mon han ville sige til prisen?

Den er…..trommehvirvel……åndeløs spændt pause:

360.000,00 kroner.

Hvis du vil fuldende lydoplevelsen, foreslår B&O, at du samtidig køber et par Beosound Edge højttalere til beskedne 25.250 kroner – pr stk forstås.

Det er altid trist, når et gammelt hæderkronet dansk firma går på røven. Medfølelsen kan kun samle sig om de menige medarbejdere, der mister deres jobs. I B&O’s tilfælde er det imidlertid rimeligt at spørge, om firmaet fortjener at overleve, efter at en verdensfjern ledelse så længe har arbejdet så ihærdigt på at slå det ihjel.

“Harmony” er en fornærmelse imod tænkende mennesker og et slag i ansigtet på hele tanken om et socialt ansvar i erhvervslivet.

Jeg græder tørre tårer, hvis dette monster betyder enden på den æra, der hed Bang og Olufsen.

%d bloggers like this: