TikTok er politisk aktivisme

Af Peer Aagaard

Donald Trump er angiveligt spruttende arrig over, at unge tik-tok’ere havde held til at sabotere hans længe planlagte smitte-stævne i Tulsa, Oklahoma, og hans tilhængere stiller nu krav om, at de unge skal anholdes og helst sammen med deres forældre.

Helt i TikTok’s ånd vrimler platformen derfor med små ultrakorte video-klip med undskyldninger fra de unge om, hvorfor de ikke dukkede op og hyldede det orange monster, selv om de havde reserveret billetter.

Min absolutte favorit blandt disse er pigen, der gravalvorligt ser ind i kameraet og beklager sit fravær med bemærkningen: “Jeg blev desværre nødt til at tage til dyrlægen med min giraf”.

Mange medier beskriver i øvrigt de unges adfærd som en spøg. Skal vi ikke være enige om, at politisk aktivisme er et bedre udtryk, og endda særdeles vellykket aktivisme. Nu må vi bare håbe, at de samme unge møder op ved stemmeurnerne i november.

Tegning: Niall O’Loughlin / Pinterest

%d bloggers like this: