Rød bloks forspring til blå blok er det største nogensinde

Af Peer Aaagaard

Dagens måling fra Voxmeter er uhyggelig læsning – hvis man er borgerlig.

Med en forskel på 21,7 procent-point er rød bloks forspring til blå blok det største nogensinde i al den tid, der har været gennemført meningsmålinger her i landet.

Socialdemokratiet fastholder fremgangen og er nu på 35,8 %, mens Venstre endnu en gang går tilbage og får 19,1 %.

Gjort op i mandater svarer Venstres tilslutning til, at partiet har tabt hele otte mandater siden valget.

Dansk Folkepartis nedtur fortsætter ligeledes. Med et resultat på sølle 6,4% står partiet nu til et tab på yderligere fire mandater i forhold til det katastrofale folketingsvalg.

Samlet score:

De borgerlige: 38,5%
Regeringen med støttepartier: 60,2%

Hurtig analyse:

Det borgerlige Danmark befinder sig i en dyb, dyb krise personificeret ved en lammende mangel på lederegenskaber og gennemslagskraft hos Jakob Ellemann Jensen og Kristian Thulesen Dahl.

Vi har allerede set et spirende oprør i Venstres og DF’s bagland, hvilket de to partiformænd har forsøgt at imødegå med mere af det samme: ukonstruktiv kritik af regeringen under corona-krisen tilsat en uforbeholden opbakning til løgneren og racisten Inger Støjberg, der står foran en rigsretssag.

For DF’s vedkommende forsøger ledelsen sig tillige med masser af muslim-bashing i hovedet-under-armen tweets, som hver gang mødes med internettets hånlatter, og hvem ønsker at tilhøre et taberparti, endsige et, som folk højlydt griner af?

Intet lader til at hjælpe de to karisma- og idéforladte partiformænd, og da Stram Kurs, Nye Borgerlige og Liberal Alliance tydeligvis ikke har evnen til at tiltrække utilfredse V- og DF-vælgere, vil den borgerlige bloks deroute fortsætte.

Dette er en historisk tid i dansk politik: politikere som for bare et år siden besad nærmest uindskrænket magt, forbundne som de var af en uhellig alliance af racisme og en liberalistisk økonomisk politik, som underminerede store dele af vores velfærd, fremstår nu impotente og uden adgang til Viagra.

Indtil der dukker et nyt stort politisk talent op på den borgerlige horisont, vil denne udvikling fortsætte, og Mette Frederiksen kan gå på vandet.

%d bloggers like this: