Livet er vidunderligt

Af Peer Aagaard

Når jeg vågner om natten, elsker jeg at kigge ud af mit stuevindue.

Gennem Søndermarkens smukke gamle træer fanges mine øjne altid af den samme røde klat neon – tilsyneladende frit svævende i luften.

Udenbys folk vil måske undre sig lidt over synet, men vi ærke-frederiksbergere ved, at det er tårnet i Zoologisk Have, som hver nat deler verdens korteste reklamebudskab med os. “ZOO” står der bare i den smukkeste røde farve uden blink eller andre billige effekter.

Der er noget beroligende over den røde neon-klat og ved at vide, at det flotte tårn i træ har stået på den samme plet siden 1905. Jeg husker endnu, da jeg som barn for første gang var oppe i det og oplevede den svimlende udsigt over hele København. Lige der – treogfyrreenhalv meter over jordens overflade – bestemte jeg, at her ville jeg bo, når jeg blev stor.

Mit ønske gik i opfyldelse og nu – i mit livs efterår – bor jeg tilmed i tårnets lange skygge. Følelsen af at være hjemme runger inden i mig, når jeg ser den lille røde lysende klat i det ikke så fjerne.

Livet er vidunderligt.

Foto: TV2 Lorry.