‘My First Love’ vil jeg huske til min dødsdag

Af Lars Kjær

Nå, det lader til Corona Soul skal fortsætte lidt endnu…

Man siger man aldrig glemmer sin første kærlighed, det første kys.

Udover tøjhunden Mimi, som jeg fik af min Gudmor og som jeg gik i seng med gennem adskillige år, er jeg nu ikke helt sikker på hvem der var min første kærlighed og da slet ikke hvem jeg fik mit første kys af, så jeg har nok været ung nok til at tænke ‘bvadrr’…

Jeg husker heller ikke hvornår jeg første gang hørte ‘My First Love’ med René & Angela.

De var heller ikke hinandens første kærlighed, hvilket stort set er det eneste de to er enige om.

Angela Winbush stammer fra St. Louis og mens hun læste arkitektur i Washington, sang hun ved siden af for at tjene til studierne. Det bliver en bekendt af Stevie Wonder opmærksom på, hvorfor hun snart drager til Los Angeles for at blive medlem af Wonders kor Wonderlove.

René Moore var allerede i Los Angeles, hvor han er født. Han gik i gymnasiet med Johnson-brødrene George og Louis, som han spillede med før de blev kendte som the Brothers Johnson. Moores bror, Bobby Watson, havde allerede succes som bassist i Chaka Khans orkester Rufus.

René og Angela mødte hinanden i 1977, men så er vi tilbage til det med at huske. Ifølge Angela datede de kort, men fandt hurtigt ud af at sådan skulle det ikke være, mens René siger der aldrig har været andet end arbejdet mellem dem.

Snart begyndte de dog at skrive sange sammen – her er der også stor uenighed om hvem der skrev mest – og så småt fik de placeret et nummer hos Tower Of Power-sangeren Lenny Williams, der var ved at få gennembrud som solist.

70’er soulens grand old man, Jerry Wexler hos Atlantic Records, var dog ikke imponeret: ‘Det der kunne man bedstemor have lavet…’

Det blev i stedet til en kontrakt med Capitol Records, men selv tre lp’er inde, var det ikke lykkedes for dem at komme i top-10 med et eneste nummer. Men det lykkedes da for dem, at skrive og producere til purunge Janet Jacksons debut-album i 1982, som nu heller ikke rigtig var nogen succes.

Det lykkedes endelig for dem selv, da de skiftede til Mercury Records – Nummer et med ‘Save Your Love (For #1)’, (med rap af Kurtis Blow), nummer to med ‘I’ll Be Good’ og nummer et igen med ‘Your Smile’.

Og så gik de fra hinanden…

Ifølge René Moore var det Ronald Isleys skyld, hvilket Angela Winbush er delvis enig i, men hvorfor og hvordan, er de slet ikke enige om. Faktisk bekrigede de hinanden med advokater og retssager igennem hele syv år, som efterspil.

Ronald Isley var forsanger i legendariske Isley Brothers, der har formået at genopfinde sig selv og deres sound, så de i hele seks forskellige årtier har haft platinsælgende plader i USA, hvilket nærmest er uhørt.

Isley og Angela var begyndt at kysse på hinanden og og Ronald Isley begyndte også at køre management på René & Angela.

Ifølge René mente Ronald Isley, at duoen var gået i stampe. René Moore var uenig i Isley og Angelas visioner, og mente han kunne klare sig langt bedre uden dem.

Det kunne han så ikke. To singler kun lige indenfor top-20, et album der ingen vegne kom – og i 2004 endnu ét, der sank som en sten. Bevares, han arbejdede da med på Michael Jackson-hittet ‘Jam’, men ellers har der været mere end tavst.

Anderledes gik det med Angela, selvom pladeselskabet var ved at fyre hende ovenpå opløsningen af René & Angela, fordi de per mandschauvinistiske automatik var overbeviste om, at det var René Moore der var geniet som lavede det hele.

Set fra hendes perspektiv var det René Moores stigende jalousi over hendes forhold med Ronald Isley – Isley og Winbush giftede sig i 1993 – og at Moore ligefrem blev voldelig under deres sidste turné, som satte punktum for det hele.

Og hun klarede sig fint solo. Faktisk var det med hende ved roret, at Isley Brothers igen, igen strøg til tops med ‘Smooth Sailin”. Og hun fik selv sin egen nummer et med singlen ‘Angel’.

Isley og Angela gik fra hinanden igen i 2003 – han gik i spjældet for ikke at have betalt skat – og hun gik en diagnose for kræft i æggestokkene i stadie 4 i møde, hvilket hun heldigvis har nedkæmpet indtil den dag i dag.

Så det er muligt jeg ikke husker min første kærlighed, men ‘My First Love’ vil jeg huske og kunne høre til min dødsdag.