Højrefløjen vil lade kirkerne holde åbent i påsken

Af Peer Aagaard

Her er en liste over de tretten amerikanske stater, som endnu ikke har indført udgangsforbud eller andre forholdsregler i forhold til Corona-virussen:

Alabama – Arkansas – Iowa – Missouri – Nebraska – North Dakota -.Oklahoma – South Carolina – South Dakota – Tennessee – Texas – Utah – Wyoming.

Og hvad mon disse tretten dog har til fælles, spørger du?

Jo, de er såmænd alle ledet af et republikansk flertal med en gudfrygtig republikansk guvernør i spidsen, som nægter at anerkende problemets omfang eller hellere overlader løsningen af det til gud.

I det republikansk styrede Florida er der indført hjemmekarantæne, men det skete først efter en retssag, som guvernør Ron DeSantis tabte. Han ønskede nemlig heller ikke at foretage sig noget. Til gengæld har han netop sikret sig, at karantæne-reglerne ikke kommer til at gælde personer, der ønsker at deltage i gudstjenester i påsken. Han tænker med andre ord som DF, Konservative og Venstre herhjemme, der nu får gennemtrumfet åbning af danske kirker under højtiden.

Hvor ville det dog være befriende, hvis troende bare en gang i mellem formåede at lægge sølvpapir-hatten til side og forholde sig rationelt til videnskab og sund fornuft i stedet for at insistere på at skade sig selv og rive andre med i deres fald.

Læs også: Regeringen arbejder på begrænset påskeåbning i folkekirken.