Fra fulde gader til tom koncertsal

Kære Bongo Jazz-brødre

Jeg lavede i sin tid dokumentarfilmen ”True Family” om den kvindelige gademusikant Meschiya Lake, som jeg første gang mødte i New Orleans to år efter Katrinas hærgen. Filmen havde premiere på New Orleans Film Festival i 2012 og siden er Meschiyas popularitet og karriere vokset stødt.

Vores egen Søren Siegumfeldt så filmen og inviterede Meschiya til et musikalsk samarbejde i København i 2018 og det blev til albummet ”This Is Meschiya Lake”. 

Pladen vandt i 2019 Danish Music Awards for ”Bedste Vokal Jazz Album”. 

Efterfølgende er albummet blevet spillet meget på P8 Jazz, hvis redaktion valgte at invitere Meschiya Lake og Søren Siegumfeldt med som gæstesolister sammen med DR Big Bandet til den årlige jazz-galla for hipstere.

P8 Jazz Alive koncerten 6. marts var første gang Corona-krisens for alvor møvede sig ind på danskernes hverdag. Et udsolgt DRs Koncerthus måtte afvise 1600 gæster – mange fra den tungeste risikogruppe – nemlig jazz-fans over halvfjerds. 

DR Big Bandet er vant til studieoptagelser og lod sig dog ikke mærke af det manglende publikum. Navnlig i koncertens ekstra-nummer, hvor Meschiya Lake tolker Nick Cave’s kulsorte “Up Jumped the Devil” er bandet og dirigenten Miho Hazama på sporet af jazzens ædleste men også mest beskidte cognacfad.

 

%d bloggers like this: