Overdriver vi Corona-faren?

Klaus Seiersen skriver på Facebook:

Nej, det gør vi ikke. Vi skal skam nok få en stor epidemi også i Danmark, men strategien er lige nu at trække det ud så længe som muligt.

Det drejer sig især om kapaciteten i sundhedsvæsenet, som grafen her viser.

I Lombardiet i Italien er epidemien eksplosiv – svarende til den røde graf – og sundhedsvæsenet kan ikke yde optimal behandling til alle. For eksempel har man svært ved at finde respiratorer til alle de patienter, der har livstruende åndedrætsproblemer. Ét enkelt hospital i byen Cremona (en by af samme størrelse som Esbjerg) meldte for tre dage siden om 35 Corona-patienter i respirator.

I Danmark har vi stadig mulighed for at forsinke epidemien ud over en længere periode – altså den blå graf – og dermed sørge for, at sundhedsvæsenet stadig fungerer og kan tilbyde behandling til alle patienter.

Så gang i håndspritten, og tænk dig om når du færdes i det offentlig rum. Det kan godt være, at du ikke selv er i livsfare, men skødesløshed kan skade andre.