Kriser løses i fællesskab

Peer Aagaard skriver på Facebook:

En af Trumps første gerninger som præsident var at skære drastisk ned på de institutioner i USA, som arbejder med bekæmpelsen af epidemier.

Det skete i sand populistisk ånd. Bortset fra minoriteter er ingen gruppe nemlig så forhadt på den yderste højrefløj som eksperter.

Nu står verden så i Corona til halsen, og i USA er der til dato blevet testet det samme antal mennesker for sygdommen, som Sydkorea tester på en enkelt dag.

Trump fastholder stædigt, at han har “styr på” situationen – en påstand han gentog så sent som i torsdags – men hver dag viser tallene fra eksperter noget andet.

Et tilsvarende billede ses i Storbritannien, hvor Boris Johnson også har forsøgt at nedtone problemet, mens det voksede ham over hovedet.

Herhjemme er vores yderste højrefløj ligeledes gået i flyverskjul i forhold til epidemien. Selv ikke de mest kreative af dem er nemlig i stand til at hævde, at denne krise løses ved at lukke grænserne og så i øvrigt lægge diverse grupper for had i processen.

Corona udstiller populismens afmagt. I kriser kan vi ikke bruge det yderste højres løsninger til en skid, når det virkelig gælder.

Kriser løses i fællesskab og med assistance fra kloge personer med indsigt i emnet – ikke gennem had og udpegning af syndebukke.