HIP! HIP! BOWIE-VÆRK FYLDER 45

Jan Poulsen skriver på Facebook:

Så skal flaget atter hejses, for i dag (7/3) er det præcis 45 år siden, at DAVID BOWIE udgav sin niende studie-lp, Young Americans.
Pladen var hans soul-lp, og hvad enten nogle kaldte den ”blue-eyed soul” eller andre – og deriblandt ham selv – for ”plastic soul”, fik han sit helt store gennembrud med pladen i USA, hvor han ramte plet på både de hvide og de sorte radiostationer.
Sangen Fame – skrevet sammen med guitaristen Carlos Alomar og John Lennon, som også medvirker på indspilningen – var især døråbner til det store, sorte marked i USA, men sangen gjorde det også godt andre steder i verden, selv om den måske nok er lp’ens svageste led.
Bowie havde taget tilløb til soulmusikken på især sidste del af sin 1974-turné i USA, som vi får dokumenteret på dobbelt-lp’en I’m Only Dancing (The Soul Tour ’74), der udkommer på Record Store Day den 18. april. Det fik vi bare ikke mulighed for at høre i Europa dengang, hvor vi måtte nøjes med at læse om det og så ellers glæde os til udgivelsen af disse otte sange på Young Americans den 7. marts 1975:

Young Americans / Win / Fascination / Right // Somebody Up There Likes Me / Across The Universe / Can You Hear Me / Fame