BOWIE-FESTIVAL I CINEMATEKET

Af Jan Poulsen

Foråret står i den grad i DAVID BOWIEs tegn, og det bliver ikke mindre festligt af, at Cinemateket i København er klar med en Bowie-festival i april og maj med følgende program:

Søndag 5 april: The Man Who Fell To Earth
Torsdag 23 april: Ziggy Stardust And The Spiders From Mars
Torsdag 30 april: Christiane F
Fredag 8 maj: The Man Who Fell To Earth
Torsdag 14 maj: Finding Fame OG The Last Five Years
Søndag 17 maj: The Labyrinth (med dansk tale)
Tirsdag 26 maj: Basquiat

Jeg har fået fornøjelsen af at introducere samtlige film, og det bliver syv MEGET forskellige mini-foredrag, også selv om The Man Who Fell To Earth er to gange på plakaten. Og ja, det ER korrekt, for den kan man jo se igen og igen… og tale meget og længe om.
I øvrigt er den ene visning af filmen, den den 8. maj, et samarbejde med 360 ICÔN, som på dagen lancerer nogle helt nye Bowie-T-shirts.
Bid også mærke i helaftensarrangementet med de to BBC-dokumentarer den 14. maj, hvor der naturligvis også er bar med Bowie på pladespilleren, og på et tidspunkt i løbet af aftenen vil der være lodtrækning om gaver fra Bowies pladeselskab Warner Music Denmark.
Visningen af The Labyrinth bliver om eftermiddagen og er måske især målrettet børn (og barnlige sjæle), da det er lykkedes Cinematekets programredaktør, den gode Morten Tang, at opstøve kultversionen af filmen med dansk tale.
Jeg vender tilbage med mere info om de enkelte arrangementer, når vi kommer tættere på, men allerede nu kan du læse mere om Bowie-festivalen i Cinemateket via linket nede i tråden, hvor du også fra i dag kan købe billetter.
Ved alle arrangementer vil der være mulighed for at få bogen ‘David Bowie. Starman 1947-2016’ (Gyldendal, 2016) til særpris, evt sammen med ‘Iggy Pop. En overlever’ (Gyldendal, 2017) til en særlig særpris.
Jeg håber vi ses en – eller flere – af dagene i Cinemateket.
Vel mødt!