Aretha Franklin er den lim, der binder os sammen

Af Peter Krogh

“Far! Du plejer da ALDRIG at spille musik man kan blive i godt humør af? Hvad sker der”?

Således begyndte min lørdag i sidste uge. Min 17 årige datter kom nærmest spurtende ind i stuen med et rådvildt og overrasket udtryk malet hen over ansigtet. De toner som havde sat gang i hendes udbrud skyldtes, at jeg havde parkeret de ellers fremherskende toner bestående af guitar, bas og trommer som normalt huserer hårdt i lejligheden herude i den lille stationsby. Hun var målløs over den manglende mol og melankoli!

Hvem skulle have troet, at en plade der oprindeligt udkom i 1968 med Aretha Franklin kunne være den lim der, musikalsk, pludselig forbandt far og datter for en stund…altså udover Billie Eilish, men det er en anden historie.