Jeg bliver truet på livet af en nazist

Zenia Stampe skriver på Facebook

Jeg har brugt min frokostpause på at sidde og stirre opgivende på denne opfordring til at likvidere mig. Manden bag opdateringen er en af Rasmus Paludans mest loyale støtter. I et læserbrev i Ekstra Bladet har han beskrevet sig selv som en af Rasmus Paludans “lakajer” og fortalt, at han har deltaget i Paludans demonstrationer fra start og stadig gør det.

Tænk at modtage politibeskyttelse for 114 millioner kroner, samtidig med at man – tilsyneladende uden det får konsekvenser – kan sætte sig bag sin computerskærm og opfordre til at likvidere en folkevalgt. Jeg fatter det simpelthen ikke. Og jeg bliver også nødt til at sige, at jeg føler mig svigtet.

Jeg har efterhånden ikke tal på, hvor mange gange jeg selv har måttet gå til politiet, fordi en venlig sjæl har gjort mig opmærksom på en trussel. Men er det virkelig sådan, at det skal være? Skal jeg og andre tilfældige borgere selv sidde og trawle nettet igennem for trusler?

Jo, jo, nettet er stort og politiet kan (og skal heller) ikke ikke være over alt. Men det her er en af Paludans mest trofaste støtter, og PET har selv peget på den øgede trussel fra det nationalistiske og ekstreme højre. Hvilket jeg i øvrigt kan skrive under på: Inden for det seneste år blev først en eksrocker og dernæst en tidligere ledende nazist dømt for at true mig.

Jeg er glad for, at der er faldet dom, men det ændrer ikke ved, at jeg sidder med den helt grundlæggende følelse, at der ikke bliver taget hånd om situationen. At min og min families sikkerhed ikke bliver taget alvorligt. Det gør mig trist og vred. Det har mine børn fanme ikke fortjent.