Den største trussel mod vores samfund kommer fra højreekstremister

Peer Aagaard skriver på Facebook:

Det er simpelthen ubegribeligt i hvor høj grad højre-ekstremister har held med at flyve under offentlighedens radar, og hvor svært pressen har det med at gøre folk begribeligt, at den største trussel mod vores samfund på begge sider af Dammen nu kommer fra højre-radikale båtnakker.

Denne sag handler om en ansat hos USA’s kystvagt af alle steder. Manden havde indsamlet våben og sprængstoffer nok til at udrydde en købstad, men agtede at bruge dem imod politikere fra det demokratiske parti og journalister fra blandt andet CNN.

Men har du hørt den opsigtsvækkende nyhed? Næppe, ligesom den menige amerikaner heller ikke kender til den.

Under retssagen kom det frem, at den anklagede og nu dømte hentede sin inspiration hos Anders Breivik og i diverse højreradikale internetfora.

Havde denne mand været muslim, var sagen blevet dækket 24/7 – og også i danske medier, hvor de sædvanlige Tordenskjolds soldater havde kastet sig ud i endeløse tirader om faren ved islam. Nu drejer det sig i stedet om en hvid kristen, som har ladet sig forføre at selvsamme højrefløjs retorik, og som derved kommer til at udgøre en dødelig fare for samfundet, så ham hører vi ikke om.

Der er en underforstået og usagt racisme indbygget i håndteringen af terror-sager, hvor man bagatelliserer den enorme trussel, som hvide personers nationalisme og idéer om racerenhed udgør.

Skal vi overhovedet overleve som civiliserede samfund, bør det stå lysende klart, at enhver form for ekstremisme er lige forfærdelig og bør dømmes udfra samme målestok. Svaret på islamisk terror er ikke fascisme og hvidt overherredømme. Svaret er i alle tilfælde: demokrati.