Leif Lage er død

Asger Schnack skriver på Facebook

Leif Lage (27.4.1933-24.1.2020). Jeg ser, at maleren og grafikeren Leif Lage er død efter et langt livs kunstnerisk virke. Han debuterede på Kunstnernes Efterårsudstilling allerede i 1950’erne. Ofte sås han i Nansensgadekvarteret i København, hvor han boede. Ja, så længe jeg kan huske. I Dan Turèll-sammenhæng vil han blive husket for sin kongeniale grafik til førsteudgaven af ”Nytår i Rom” (1976). Bogen udkom på Brøndums forlag, også med adresse i Nansensgade. Selv betragter jeg ”Nytår i Rom” som en af Dan Turèlls fineste bøger, ikke mindst på grund af Leif Lages medspil (gulnede postkort som baggrund for tuschtegningerne). F.P. Jac kaldte ligefrem ”Nytår i Rom” for: “Simpelthen den smukkeste kærlighedsbog i nyere dansk digtning.” (Jf. ”Dan Turèll – hele historien”, p. 419). Æret være Leif Lages minde.