Jeg må i stigende grad gå over til at indsamle mine egne frø

Arne Herløv Petersen skriver på Facebook

Så er det Brexit. Jeg kan ikke overskue de nationale og globale konsekvenser, så jeg nøjes i denne omgang med navlebeskuende at se på, hvad det betyder for mig selv. Da de for en halv snes år siden satte portoen op til det latterlige og ikke mindst indførte deres straffegebyr på små 200 kroner for selv små indkøb fra lande uden for EU, måtte jeg holde op med at købe bøger direkte fra USA. Selv en brugt billigbog til en dollar eller to ville med portoen ryge op over mindstegrænsen. Så derfor har jeg siden da købt engelsksprogede bøger fra The Book Depository der har gratis fragt. Det kan jeg så heller ikke mere, når Brexit slår helt igennem på toldområdet. Jeg må se mig om efter en netboghandel inden for EU’s grænser. Jeg vil helst holde mig fra Amazon, fordi de ansatte har elendige forhold og Bezos støtter Trump.
Jeg kan heller ikke mere købe frø til haven fra England, hvilket jeg ellers har gjort i stor udstrækning, fordi det er billigt derovre og udvalget meget større. Jeg må i stigende grad gå over til at indsamle mine egne frø.