Ind i verdens vrimmel

Flemming Chr. Nielsen skriver på Facebook

Ukendt for de fleste havde Søren Kierkegaard en storebror, der hed Niels Andreas. I 1832 stak han af fra den tungsindige teologi i København og til Amerika. Her blev han ven med en sindssyg præst, der siden blev myrdet. Og da Niels Andreas Kierkegaard i 1833 døde på et hotelværelse i Paterson, New Jersey, blev hans far i København halvt vanvittig af sorg og samvittighedsnag.

Om Niels Andreas skrev jeg engang en biografi. Den blev i hver sin avis overdådigt rosende anmeldt af Kierkegaard-forskerne Joakim Garff, Niels Jørgen Cappelørn og Peter Tudvad. Og i Politiken skrev Mette Winge, at bogen er “så flintrende godt skrevet, at læseren suges ind i den og læser historien, som var det en roman.”

Men ikke mindre glad blev jeg for den anmeldelse, der stod i flygtninge- og indvandrer-magasinet SAMSPIL:

“Emigranternes historie har altid været interessant, da den indeholder håb, frygt, succes og fiasko. Niels’ historie er spækket med disse højdepunkter, dog ikke så mange succes’er. Han flygtede fra sin familie og sit liv. I håbet om noget bedre og større. Som emigrant kan man genkende Niels.”

Nu vil forlaget godt af med det lille restoplag (2. udgaven fra 2006 på et par hundrede sider). Så prisen er kun 100 kr. (incl. porto), hvis du bestiller “Ind i verdens vrimmel” via en mail til forlaget Bindslev: forlagetbindslev@bog.nu – og husk dit navn og din adresse. Så går resten af sig selv. Du betaler efterfølgende via MobilePay eller forlagets kontonr.

Link: https://bog.nu/titler/ind-i-verdens-vrimmel-flemming-chr-nielsen