Tre digtsamlinger (der skal findes på biblioteket eller antikvarisk)

Asger Schnack skriver på Facebook:

Vicente Huidobro (10.1.1893-2.1.1948). På Bebop er udkommet tre bøger af den chilenske verdensdigter Vicente Huidobro, alle tre i Helge Krarups mesterlige oversættelse: “Arktiske digte”, “Firkantet horisont & Eiffeltårn” og “Altazor”. Bøgerne er for længst udsolgt fra forlaget, men de kan lånes på biblioteket eller søges antikvarisk. “Altazor” er hovedværket, men de to andre er ikke mindre interessante. “Firkantet horisont & Eiffeltårn” rummer foruden digtsamlingen “Firkantet horisont” og digtet “Eiffeltårn” (tilegnet Robert Delaunay, som også illustrerede det i en berømt udgave fra 1918) et af Vicente Huidobros manifester, “Manifest måske”, fra ”Manifestes” (Paris, 1925). Manifestet slutter: “Et digt er et digt, ligesom en appelsin er en appelsin og ikke et æble. / I det finder I ikke ting, som eksisterer på forhånd, og I får heller ikke direkte kontakt med objekterne fra den ydre verden. / Digteren vil ikke længere imitere naturen, for han tiltager sig ikke retten til at imitere Gud. / Dér vil I møde det, som I aldrig har set andre steder: digtet. Et menneskeværk. / Og af alle de menneskelige evner er den, der interesserer os mest, den skabende evne.”

Skriv en kommentar til denne artikel

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.