DE KGL. DANSKE MEDIER OG DEN MISERABLE UDLANDSDÆKNING

Peter Tudvad skriver på Facebook:

Hvis jeg havde magt, som jeg har agt, ville jeg dømme chef- og udlandsredaktørerne på samtlige danske mainstreammedier til at læse følgende passus ti gange dagligt, indtil de har taget sig sammen og etableret en selvstændig og kritisk dækning af udenrigsstoffet i deres respektive medier:

“Det danske mediemarked og især udlandsdækning fungerer mere eller mindre på automatpilot, baseret på det danske nyhedsbureau Ritzaus udlandsdækning. Har du ofte undret dig over, at udenlandske nyheder mere eller mindre er helt ens i de fleste danske medier? Forklaringen er enkel, danske medier baserer deres udlandsdækning på det danske nyhedsbureau Ritzau, som henter hovedparten af sine udenlandske nyheder hos store internationale nyhedsbureauer, som Reuters AP eller AFP. Det betyder ikke blot, at det kun er ganske få mennesker, der bestemmer nyhedsstrømmen i hele Vesteuropa, men også at nyhederne og vinklen på dem, mere eller mindre bliver ens.”

Skriv en kommentar til denne artikel

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.