Tak for Alternativet, Uffe

Franciska Rosenkilde skriver på Facebook:

I dag meddelte Uffe Elbæk, at han træder tilbage som politisk leder for Alternativet.

Det er en vemodig nyhed, men jeg respekterer den selvfølgelig og vil gerne bruge anledningen til at takke Uffe for det grønne håb, han har skabt i Danmark.

Da jeg i 2014 meldte mig ind i Alternativet, var det primært fordi, at Uffe havde skabt et parti, der kompromiløst satte klimakrisen øverst.
Et parti, der tror på en demokratisk, progressiv og bæredygtig verden. Et parti, der arbejder for et opgør med traditionel vækst og maksimal udnyttelse af ressourcer, og i stedet ønsker en politisk dagsorden hvor vi lever sammen med- og ikke af hinanden.

Uden Uffe havde Alternativet ikke eksisteret, og Danmark havde ganske enkelt været et langt mindre bevidst grønt land.

Helt indtil for ét år siden stod vi helt alene blandt partierne i Folketinget om at kræve 70 % CO2-reduktion i 2030. Det gør vi ikke i dag.
For et par uger siden lykkedes det at få skrevet målet ind i en af verdens mest ambitiøse klimalove, bakket op af et stort flertal af Folketingets partier.

Det er i den grad lykkedes at normalisere klimapolitik og gøre det til allemandseje. Det er for mig at se den største politiske sejr i dansk politik overhovedet de seneste mange år, og den fortjener Uffe en stor del af æren for.

Men Uffe vil også være den første til at sige, at æren primært tilfalder de titusinder af grønne ildsjæle, der har strejket, demonstreret og knoklet benhårdt for en bedre verden. Og en dag som i dag er det vigtigt at huske på.

Forandring sker ikke på baggrund af én enkelt persons arbejde. Det sker i fællesskab.
Det kan godt være, Uffe stopper. Men det gør klimakampen bestemt ikke, og det gør Alternativet heller ikke. Faktisk er vi kun lige begyndt.

Alternativet er ikke én person. På Christiansborg, i København og rundt i hele landet knokler vi hver dag for at skabe grønnere, social og demokratiske resultater.

For det kan godt være, at mange partier har overtaget vores ambitioner. Men verden bliver ikke reddet af gode intentioner. Den reddes af konkret handling, og her har Alternativet efter min mening det bedste bud på en samlet plan.

Så tak for at give os et grønt håb, Uffe. Vi vil gøre alt, vi kan, for at gøre det til virkelighed.

🌎🌿💚