Uffe giver den grønne fane videre

Vi giver ordet til Uffe Elbæk:

“Kære alle! Jeg har taget en stor beslutning. Jeg har nemlig besluttet at stoppe som politisk leder for Alternativet 1. februar.

Jeg har altid sagt, at jeg ikke ville forlade partiet, imens det er i oprørt hav. Og efter nogle bølgeskvulp de sidste par år, så er vi nu i roligt vand.

Vi har været med til at forhandle en finanslov i en markant grønnere retning. Vi har kæmpet for en klimalov med 70 procents reduktionsmål, som vi for et år siden var det eneste parti, der havde. Vi har et godt samarbejde med regeringen. Vi har evalueret på valgkampen – og valgresultatet. Den nye folketingsgruppe er godt i gang.

I går ramte jeg pensionsalderen – 65-et-halvt-år – så nu pensionerer jeg mig selv som politisk leder.

Men – “they have not seen anything yet, du”. For jeg fortsætter i Folketinget, jeg fortsætter som aktivist og jeg bliver ved med at kæmpe for et grønnere og mere humanistisk Danmark.

Det har været et kæmpe privilegium at være Alternativets leder, og jeg er stolt af hver og én af de sejre, vi har hevet hjem. Nu giver jeg den grønne fane videre.

Der er nemlig altid et alternativ – også til mig som politisk leder.

Men jeg går ned af scenen med stor taknemmelighed og glæde over det, vi har skabt sammen – og forventning til alt det, vi fortsat skal skabe.

Tak for rejsen indtil videre. Den har været af det stof, som drømme er gjort af.

Det har været en kæmpe ære at repræsentere alle jer som politisk leder for Alternativet.

Kærlig hilsen,

Uffe.”

PS) Hvis du er medlem af Alternativet har du modtaget et nyhedsbrev i din indbakke – bl.a. om, hvordan vi vælger en ny politisk leder. Du kan også læse det her: https://dialog.alternativet.dk/t/jeg-giver-den-gronne-fane-videre/11050