Mere fokus på det grønne område i finansloven

Af Sikandar Siddique på Facebook

I går var en stor dag for os i Alternativet! Vi var nemlig med til for første gang at forhandle en finanslov på plads. Og det blev en ret god en af slagsen, hvis I spørger mig.

Som I nok ved, er der dejligt meget fokus på det grønne område i finansloven, men der er også masser af andre gode ting i aftalen. Her er nogle af de punkter, der får mig til at smile ekstra bredt i dag:

– Ambulant behandling for voldsramte kvinder. Det er et område, jeg og Alternativet arbejder intenst med og som alt for længe har været overset. Derfor glæder det mig også at vi er blevet enige om at styrke den Ambulante behandling samt at styrke KVINFO. Nu får flere kvinder endelig den hjælp, de har brug for og krav på.

– Midler til igen at modtage kvoteflygtninge.

– Vi har taget det første skridt i den rigtige retning mod igen at blive en humanitær stormagt.

– Mere urørt skov, Styrkelse af klimarådet, Grønne obligationer, 50 mio. til cyklisme, 25 mio. kr. i grøn fremtidsfond.

Og nej, finansloven er ikke perfekt. Jeg kunne for eksempel godt have ønsket mig større ambitioner på udlændingeområdet. Men når man tænker på, at finansloven sidste år var sovset ind i Lindholm og det berømte paradigmeskifte i udlændingepolitikken, ja, så er det her et stort skridt i den rigtige retning!
Så vi er stolte og glade, det håber vi også, I er.

God dag derude!