Endnu en opsang til Berlingske

Peer Aagaard skriver på Facebook;

Overskrifter på Berlingskes internet-forside lige nu:

“Sådan rammer ny finanslov din pengepung”
“Finanslovens eneste vinder er Mette F – Radikale blev snøret”
“Radikale måtte opgive centralt krav”
“Lars Seier blander sig i debatten: Phew… sikken en finanslov”
“Her hæver de røde partier skatter og afgifter for danskerne”
“En enkelt sætning i regeringens finanslov fik straks Rasmus Jarlov på krigsstien: Det holder jo ikke en meter”

Endelig bringer avisen en stort opsat, men forunderlig paranoid artikel om den gang i sommer, da Mette Frederiksen så på Berlingskes fotograf med “stikkende øjne”, efter han havde fotograferet hende, mens hun blinkede og bragt billedet af statsministeren med lukkede øjne.

Hvor er det smukt, Berlingske.

Her står vi med et historisk finanslovsforlig, der for første gang nogen sinde inkluderer Enhedslisten, og som i dén grad udstiller de borgerliges krise, og så vælger I at sætte kikkerten for det blinde øje og udelukkende rapportere negativt om, hvad der rammer “danskerne” uden at nævne, at befolkningen i jeres optik tilsyneladende udelukkende består af stenrige mennesker, som efterlader sig millioner til deres arvinger, og som har mulighed for at kaste sig ud i skattespekulation for at sikre deres afkom en ejerbolig i studietiden, hvis ikke de er rigmænd, der bor i Schweiz.

Jo, man må sandelig sige, at I plejer jeres kernelæseres interesser på ypperlig vis, hvis enøjet journalistik ellers er det, man efterspørger i de kredse.

Intet under at I har følt behov for at bibringe samme læserskare en smule godt humør med overskriften:

“Sverigedemokraterna får hidtil bedste meningsmåling”

Hvad foregår der i grunden i hovedet på jer, Berlingske?

I opfører jer, som om der fandtes et reelt alternativ til den nuværende regering, hvilket enhver ved, ikke er tilfældet. Ikke alene er den såkaldte blå blok fjernere fra et flertal i målinger end i årtier; selv om de så fik deres flertal, ville indbyrdes ævl og kævl som bekendt forhindre dem i at udnytte det.

Og alligevel mener I jer – som stort set alle borgerlige politikere – berettiget til at udtale jer på “danskernes” vegne. Lad mig rive sløret fra jeres øjne med et kort og fyndigt: Gu’ gør I ej!

Berlingske skriver om og for et lille privilegeret mindretal og fred med det. Det er de primitive og i bund og grund patroniserende forsøg på at “skåne” læserne for den virkelighed, resten af verden befinder sig i, der pisser mig af: Nej, vi er ikke alle rigmænd, hvis største problem det er, at få udgifterne til at slå til. Nej, vi er ikke alle racister. Nej, vi kører ikke alle rundt i leasede firmabiler, hvis reelle værdi vi nu bliver beskattet af fremfor de frit opfundne lave satser, der hidtil har været gældende.

På journalisthøjskolen lærer man vigtigheden af objektiv nyhedsformidling. Det er ikke en disciplin, Berlingske excellerer i. I stedet har avisen udviklet sig til et propaganda-organ, hvis samfundsbillede ikke er retvisende. Og den slags modtager de mediestøtte for og tager sig godt betalt for.

Jeg siger ikke, at Berlingske lyver. Men jeg siger, at Danmarks gamle store borgerlige avis vinkler sine nyheder så skarpt, at det samlede resultat er et groft forvrænget billede af virkeligheden, som oven i købet forstærkes af en lang række såkaldte meningsdannere, der alle er ude i samme ærinde.

Gad vide om redaktionen på Tanten overvejer at udkomme som gratisavis, sådan som det sømmer sig for reklameudgivelser? I så fald burde det være med en advarsel på første side om, at visse af de falbudte produkter kan være behæftet med råd og mug.