ALLEN GINSBERG I DANMARK

Af Lars Movin

Så er denne krabat gået i trykken! Og jeg må ærligt indrømme, at jeg sjældent har glædet mig så meget til at sende en ny bog ud i verden, som jeg gør med lige netop denne her: to års research og mere end 30 interviews kogt ned til 350 sider om den amerikanske digter Allen Ginsberg (1926-1997) med afsæt i hans to uger lange turné i Danmark i januar 1983. Ginsberg og hans to rejseledsagere – digteren/kæresten Peter Orlovsky og guitaristen Steven Taylor – var rundt i det meste af landet: København, Aarhus, Herning, Haderslev m.m. Og jeg har forsøgt at finde hvert et spor, de efterlod sig i form af interviews, møder, fotografier, plakater og lignende (bogen rummer mere end 80 illustrationer, hvoraf mange vises her for første gang).

Tusind tak til de gode mennesker på Forlaget Spring! Og til alle de mange medvirkende, bidragydere og støttegivere, som har gjort det muligt!

Forsidefoto: Gorm Valentin!

“Allen Ginsberg i Danmark” udkommer officielt i forbindelse med BogForum i weekenden 15.-17. november (præsentation på Forlaget Springs stand lørdag kl. 13:30 og på Ny Scene søndag kl. 15).

Onsdag den 20. november kl. 19 taler jeg om Allen Ginsberg og Dan Turèll i boghandlen Tranquebar i Borgergade i København.

Læs mere her.https://www.tranquebar.net/events/dan-turell-allen-ginsberg/

Skriv en kommentar til denne artikel

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.