Gorm Valentin 75

Af Søren Svendsen på Facebook

Gorm Valentin, Danmarks bedste musikfotograf, fylder 75 år!

Da jeg i 1980 startede som fotograf og begyndte at fotografere musik, havde jeg jævnligt set Gorms billeder i aviser og blade. Jeg havde også set en lille udstillingen med jazz-portrætter som i den grad afslørede Gorms unike sans for lys. Derfor kikkede jeg altid lidt rundt når jeg var til koncert for at se om jeg kunne spotte mesteren. En dag kravlede jeg rundt foran en scene på Rådhuspladsen .. rigtige musikfotografer stod ikke op, og i vejen. På et tidspunkt satte der sig en ranglet mand med skæg på jorden ved siden af mig. Op af den lille grønne kinataske kom en helt blankslidt Leica og en bulet Nikon F. Og på et af kameraerne var der ridset GORM ind i den sorte lak ved siden af søgeren .. med en kniv eller skruetrækker 😀
Gorm ser og hører, kameraet er bare et værktøj. Og han har aldrig stået op og i vejen, til gengæld har hans billeder altid stået ud og vist vejen!

Vi er mange der gennem tiden har forsøgt at bide ham i haserne, men ingen har fået rigtig fat. Det er også de færreste der har nået ham til sokkeholderne, men han har behandlet os alle pænt og med respekt. De fleste fotograferer musik en periode, men ikke Gorm, han virker til at have været her altid .. og jeg håber han fortsætter i det uendelige 😀

Tillykke Gorm 🎂🍾💃📸😁

(Billedet hænger på min væg og efter 30 år er det stadig fantastisk!)