Breathe, motherfucker…

Af Gordon Flink på Facebook

Morgentip; Nyd at vågne langsomt, stræk dig velbehagelig, nyd at vågne i et varmt rum et sted, hvor der ikke er krig. Vikl dig ud af drømmenes faner og svedige lagner. Vær taknemmelig. Nyd at du ikke er syg. At du er sund og rask, at din krop fungerer, at din sjæl er intakt, Tag en tår dampende varm kaffe af Putin-kruset og nyd den fantastiske smag.
Nyd at du ikke har 4 børn og et stressende job og skal op klokken lort og stå sammen med alle de andre på cykelstier, i bilkøer, s-toge,-metroer og alle mulige andre steder på det tidspunkt af dagen, den hellige morgen, hvor det er allerbedst bare at være sig selv, selvom dem der står op klokken lort, selvfølgelig har 3-5 gange så mange penge som dig, så en vis retfærdighed er der til.
Tænk apropos på at du ligenu har 130 kr til resten af måneden, det går nok, men bliver det ved at gå? Så længe du går, går det, som Kierkegaard sagde.
Tænk på at du har levet længere end Kierkegaard, hvis du har det. Tænk på om det er bedre at filosofere livet end at leve det og om du gerne ville have været Kierkegaard, eller om man kan leve livet samtidig med at man filosoferer det ?
Skal man filosofere med hammeren eller kun bruge den til at slå søm i med?

Lad efteråret trænge ind. Tænk på at du er heldig; du kunne være kurder i Syrien, efterladt af Trump, Europa, verden. Du kunne være en tyrkisk soldat på vej til fronten mod kurderne og måske blive dræbt, du kunne være muslim i en kinesisk Kz-lejr, Du kunne være misbrugt kvinde, mand, barn, hund eller sten.
Du kunne være håbløs, hjemløs, talentløs, vægtløs, værdiløs – sjælløs. Du kunne være død, dræbt, druknet, ædt eller levende begravet.

Men du er her endnu. Tak guderne for at du er her endnu. Det er ingen selvfølge at være her endnu. Du har overlevet din fødsel, din barndom, din ungdom. Tænk på de døde; din mor, din far, dine venner. Tænk på de levende Du er livets mirakel i skind og ben og blod og kød. Du er en af livskraftens manifestationer i denne eksistens, på denne grå, men smukke efterårsdag.. Du er mennesket, du er alfa og omega og din egen bedste mulighed. Du har et job at gøre. Du skal leve dit liv fuldt og helt som ingen andre kan leve det, undtagen dig,
Opgaven kan indimellem synes ganske overvældende og give dig lyst til at kaste dig tilbage i dynerne, men tag en ting ad gangen. Start med åndedrættet….

Breathe, motherfucker….