Hvor mange herligheder kan indtræffe på én og samme dag?

Af Asger Schnack på Facebook

En Københavnernotits (med udvidet horisont): I dag er det ét år siden, Greta Thunberg indledte sin skolestrejke for klimaet i Stockholm. Siden har millioner af skoleelever verden over fulgt efter, og hun har rejst Europa rundt og holdt foredrag for forsamlinger, man for et år siden næppe havde forestillet sig ville lægge øre til en 15-årig (nu 16-årig) skoleelev. Priser har hun modtaget, og hun er nomineret til Nobels Fredspris. I øjeblikket befinder hun sig på en sejlbåd på vej til USA. I går bragte Dagbladet Information dette portræt af Greta Thunberg på en hel side. En smuk gestus fra avisens side og et overordentlig godt portræt. (Det bedste, jeg har set af Greta Thunberg). Det er fotografen Lærke Posselt, der har taget det, og sandelig om jeg ikke mødte selvsamme Lærke Posselt (så jeg kunne meddele hende min begejstring for billedet) i dag i Storrs Antikvariat på Frederikssundsvej, som genåbnede efter sommerferien og antikvarboghandlerens barsel, og hvor jeg erhvervede et håndskrevet digt af Jens August Schade fra 1928! Jeg mener, hvor mange herligheder kan indtræffe på én og samme dag? (Foto – som nævnt –: Lærke Posselt).

%d bloggers like this: