Kære reformramte: I er ikke glemt

Af Pernille Skipper på Facebook

Der er udsigt til meget godt i de kommende fire år, men der er også én ting, der giver mig en knude i maven. Det lykkedes ikke at fjerne fattigdomsydelserne. Indtil videre består både kontanthjælpsloftet, 225-timers reglen og integrationsydelsen, og dermed også, at alt for mange mennesker lever uden penge til det helt basale.

Vi fik kæmpet en ekstra børnefamilieydelse igennem, som vil gå til familier på integrationsydelse og kontanthjælp. Det kan ikke løse det hele, men det kan hjælpe lidt. Samtidig har vi forpligtet dem til at gennemgå bl.a. førtidspensionsreformen, så mennesker ikke kommer i klemme, og vi har – vigtigst af alt – fået løfte om, at der IKKE kommer flere reformer, der slår på mennesker udenfor arbejdsmarkedet eller sænker ydelserne. Og det vil være et opgør med årtiers ulighedsskabende politik.

Men for de mennesker, der lige nu ikke har råd til medicin eller mad er det ikke meget. Det er noget, men det er ikke en vej ud af fattigdom her og nu. Og jeg ville så gerne have stået i går foran de snurrende kameraer og fortalt, at nu var det slut med at leve i fattigdom i et af verdens rigeste lande.

Jeg lover til gengæld, at vi ikke har givet op. Vi skal have en fattigdomsgrænse og et helt nyt ydelsessystem, og i den proces vil hvert eneste Enhedsliste-mandat vil gå til kampen mod fattigdom.

Kære reformramte: I er ikke glemt. Vi kæmper videre!