DAN TURÈLL MEDALJEN 2019 GÅR TIL OLIVER STILLING

Traditionen tro uddeles Dan Turèll Medaljen på Dan Turèlls fødselsdag, tirsdag den 19. marts kl. 15. Sted: Dan Turèll Samlingen, Vangede Bibliotek, Vangede Bygade 45. Og i år er modtageren Oliver Stilling.

Oliver Stilling (f. 1974) præsenteres på nettet som en dansk journalist, redaktør og kulturskribent. Det er naturligvis korrekt, men dog langt fra dækkende, for det er måden, hvorpå han er det, han er, der er det afgørende! Først gjorde han sig bemærket på Information, hvor man – hvis man var abonnent for ca. 20 år siden – husker ham, allerede som praktikant. Hans egensindige skrivestil, hans engagement og åbne øjne for sære detaljer og sammenhænge, og hans menneskelighed – dvs. hans sociale retfærdighed – var fra begyndelsen vigtige kendetegn. Efter forskellige andre ansættelser kom han til Politiken i 2006 og igen i 2009. Indimellem var han medredaktør på talkshowet Den 11 time på Danmark Radios DR2. I 2015 var han med til at stifte nyhedsmagasinet Føljeton, som han i dag er chefredaktør for. Føljeton er et storslået medieeksperiment, der må betegnes som værende et meget vågent medie! Når Oliver Stilling således den 19. marts modtager Dan Turèll Medaljen, er det, fordi han i Dan Turèlls ånd har udforsket – og fortsat vil udforske! – mediernes muligheder, ja, hans liv har været en slags fortsat Medie-Montage med bid, med kulturel nysgerrighed og med et blik for den svage. Det sidste er en særlig styrke. Det er derfor en stor fornøjelse for Dan Turèll Selskabet at kunne overrække årets medalje til Oliver Stilling.

FAKTA om Oliver:
Oliver Stilling (f.1974) er journalist og chefredaktør på nyhedsmagasinet Føljeton, som han var med til at stifte i 2015. Tidligere har han været redaktør på Ud & Se, Danmarks Radio og Politiken og har gennem de seneste 20 år skrevet for en række aviser og magasiner. Han er desuden vært på Radio24syv og forfatter til bogen ‘Mig og Nelson’, et selvoplevet roadtrip med en baby.

FOTO DANIEL HJORTH

%d bloggers like this: