Berlin genåbner Tempelhof lufthavnen

tempelhof2

Den tyske transportminister Andreas Scheuer udtaler i dag til Berliner Morgenpost at han gerne ser den lukningstruede Tegel lufthavn fortsætte som alternativ til den kommende storlufthavn BER ved siden af den gamle DDR lufthavn i Schönefeld.

Men ikke nok med det. Berlin er i disse dage invaderet af påske-turister. Over to millioner mennesker besøger den tyske hovedstad og presset på byens infrastruktur er enormt. Derfor har den rød-grønne regering nu besluttet at genåbne den gamle Tempelhof lufthavn som et tredje alternativ. Alle afgange fra lufthavnen bliver imidlertid pålagt særlig CO2-afgifter som miljøkompensation.

Tempelhof blev oprindeligt bygget bygget i 1920erne og blev i 1934 en del af arkitekten Albert Speers nazi-plan for Berlin. Den var en af europas tre første kommercielle lufthavne før 2. verdenskrig sammen med Croydon i London og Le Bourget i Paris. Tempelhof havde sin sidste flyvning for 10 år siden. Indtil for nylig har lufthavnskomplekset – der er en af verdens tre største sammenhængende bygninger – fungeret som midlertidigt flygtningecenter.

Norman Foster har kaldt lufthavnen “The Mother of all Airports”.

Hvis Berlins tiltrækningskraft fortsætter med samme styrker ender det måske med at byen tillige genåbner den fjerde lufthavn. Gatow er er tidligere RAF lufthavn, der i dag fungerer som flymuseum.

Skriv en kommentar til denne artikel

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s