10 gode ideer til julegaver

 

Som udgangspunkt har denne redaktion meldt sig ud af forbrugsræset og synes at julen bør være en tid, der bruges på socialt samvær og reflektion over året og den kommende tid. Men derfor kan man jo godt krydre festen med nogle fede kultur-gaver!!

Vi har fundet 10 julegave ideer frem:

1. Et gavekort til biografen

Grand Teatrets hjemmeside kan du købe gavekort online. Det kan ikke være nemmere. Og det er og bliver verdens bedste gave. I juleferien kan man bl.a. se filmene STALINS DØD og NERUDA i biografen.

2. En god, gammeldags DVD

Selvom vi typiske streamer vores film derhjemme nu om dage er der nu stadig noget hygge over at sætte en god, gammeldags DVD på. Og man kan faktisk stadig købe dem. Igen er det Grand Teatret, der er leveringsdygtig. Vi anbefaler filmene FRANTZ og MIN FAR TONI ERDMAN, der er udsendt af Camera Film.

3. En god, gammeldags grammofonplade

I halvfjerdserne fik vi grammofonplader i julegave. Det gør man igen nu. Og der er mange gode danske udgivelser i år. Vi anbefaler de to solo albums fra Uffe Lorenzen (Baby Woodrose) og Jesper Binzer (D-A-D). Begge kan købes i butikken BEAT.

4. Koncertbilletter til klassisk musik

En supergave er koncertbilletter. Giv et par billetter til klassisk musik. Enten til en, der elsker klassisk musik eller til en, der aldrig har hørt klassisk musik live før. Det er nemt at bestille billetterne online. Alle elsker Brahms! Man kan høre den 1. symfoni i DR Koncerthuset i januar. Køb billetter her.

5. Billetter til Det Kongelige Teater

Finere kan det ikke blive og man kan som bekendt vælge både ballet, opera og teater. Der er i skrivende stund nogle få ledige billetter til Nikolaj Hübbes version af ballet klassikeren Svanesøen.

6. En god middag på Rabarbergaarden

Vores yndlingsrestaurant i Danmark er uden sammenligning Rabarbergaarden i Tisvilde. Lækker med i de bedste omgivelser. Man kan bestille gavekort her.

7. En digtsamling

Den mest cool gave må være en digtsamling. Den danske digter og forfatter (og oversætter en masse) Arne Herløv Petersen har udgivet en fin lille lyrikantologi på Det Poetiske Bureaus Forlag. Bogen koster blot 100 kroner, så du burde egentlig købe et par stykker!

8. En anderledes rockkoncert

Rockpoeten Nikolaj Nørlund og Copen­hagen Phil møder igen hinanden på orkestrets hjemmebane i Konservatoriets Koncertsal. En kanon gave. Køb billetter her.

9. Et sæt højttalere

De fleste hører musik på mobiltelefonen nu om dage. Men det er sjældt med god lyd. Med et sæt gode Bluetooth HiFi højttalere ændres verden fuldstændig. Danske SA Audio har nogle af de bedste på markedet. Du kan bestille dem her.

10. Et unikt kunstværk

Hvis man gerne vil være original skal man gøre følgende: Kontakt kunstneren Peter Holmgård, der i gang med et projekt, der hedder “147 Portrætter”. Bestil et originalt maleri af personen! Skriv en personlig besked på Facebook og få en god pris hvis du siger det magiske ord.

Bongorama!

Her er nogle flere julegave ideer fra Bongorama-redaktionen: BULLSHIT skrevet af Camilla Stockmann og Janus Køster Rasmussen, genudgivelsen af Henrik Lists PUSSYLAND EXPRESS eller de tre kunstbøger med atelier besøg udgivet af Jens Peter Brask. Den nyeste kan bestilles her. Eller hvad med et abonnement på Information eller et sæsonkort til BK Frem?

Parts off the game!