CLAUSENS KUNSTHANDEL – SLUT ELLER EN NY BEGYNDELSE?

17493139_10154559943035749_4845834358127750984_o

Af Lars Movin på Facebook

Har man ikke været i Clausens Kunsthandel i Toldbodgade 9 ved Nyhavn i København, er det på høje tid at aflægge en visit. Det gamle bindingsværkshus, hvor kunsten fordeler sig rundt i de lavloftede gemakker og kringelkroge over flere etager, har eksisteret siden 1953, men nu er det tilsyneladende slut. Stifteren Viggo Clausen (1916-1992) lavede 210 udstillinger, før han den 1. januar 1984 overlod roret og ansvaret til sin datter, Lis Clausen (f. 1946). Og nu har Lis Clausen efter ikke færre end 398 udstillinger også valgt at takke af.

Afskeden markeres med et brag af en udstilling, hvor ni kunstnere med tilknytning til huset har fået frie hænder til at omskabe galleriet til et kalejdoskopisk hurlumhejhus af kunst, der ikke bare udfylder det sædvanlige udstillingsareal, men også breder sig ud i de yderste kroge, hvor publikum ikke ellers har adgang, fra kælder til øverste kvist. Det er blevet til ni ‘zoner’, hvor værker af i alt cirka 120 kunstnere med tilknytning til husets historie myldrer på vægge og gulve i en uoverskuelig frodighed. En eventyrlig verden af kreativitet at gå på opdagelse i.

De ni gæstekuratorer er: Jytte Rex, Toni Larsen, Bendt Ulrich Sørensen, Steen Møller Rasmussen, Kirstine Vaaben, Ole Tophøj, Helle Frøsig, Cai Ulrich v. Platen og Lise Nørholm. Udstillingen løber til den 10. juni, hvorefter huset vil blive sat til salg. Hvad der derefter vil ske, står fuldstændig åbent – men man kunne jo krydse fingre for, at en person med en overfyldt bankkonto vil købe huset og føre traditionen videre!

%d bloggers like this: