Bambi på glatis

010311_2

Morten Helveg Petersen skriver på Facebook:

Hvis ikke det var fordi vores tilknytning til Europol er blodig alvor – i bogstaveligste forstand – ville det hér jo være hylende grinagtigt.

DF starter valgkampen med at “garantere” at Danmark kan forblive i Europol. Derfor starter DF med at Danmark skal have en parallelaftale. Der er bare lige dét problem at det aldrig er set før at et EU-land har fået en parallelaftale, når man i øvrigt har fået en tilvalgsordning.

Det kan så næppe lade sig gøre. Derfor næste DF-eksperiment: begrænset brug af tilvalgsordningen. Problemet er bare lige at et (begrænset) brug af tilvalgsordningen indebærer en tilslutning til Schengen-reglerne (hvad man bestemt ikke ønsker at fortæller sine egne vælgere…).

Hm. Følgende udspiller sig i DF’s gruppeværelse: “Tulle: Hvad gør vi nu?” “Messer: Fortvivl ej. Jeg sørger da bare for en traktatændring så vi undgår Schengen…”. Til den forvirrede læser: Altså en (komplet umulig) øvelse, der kræver at alle andre EU-lande nikker i enighed til at Danmark hiver slik ned fra øverste hylde og tager hvad vi vil.

I en situation hvor Europa er i flammer, hvor EU står overfor sin største krise siden 2′ verdenskrig med flygtningestrømme, terror, klimakrise osv. skal de andre lande altså sige ja til at Danmark smyger sig udenom ansvar, forpligtelser, solidaritet og spiser flødeskum på sidelinjen.

Udover alle de andre folkeafstemninger vi skal til i tilfælde af et nej (DF har ikke tonet rent flag om hvilke af de øvrige retsakter de gerne vil være med i (menneskehandelsdirektivet, konkursforordning osv.)) skal vi så også have en folkeafstemning om asyl hvis (læs: når) alt ovenstående glipper.

Og så aftenens seneste DF-melding: (ved redaktionens slutning: kl. 23.40 – mere kan ske endnu) DF er i øvrigt klar til at gå i regering ved et nej.

Forvirret? Det er Bambi på glatis. Et oppositionsparti der er blevet for stort til kun at være oppositionelt og nu skal forsøge at finde sine ben dér hvor man også bliver stillet til regnskab for sine udtalelser.

Danmarks næststørste parti der tydeligvis ikke har fundet sine egne ben…