Jan Monrads begravelse

12289634_10206601945742403_8116998507435188568_n

Jørgen Angel skriver på Facebook:

Har I passeret et avisstativ i dag, har I på forsiderne af Ekstra Bladet og BT set, at Jan Monrad blev bisat i går fra kulturhuset Portalen i Greve (Jan var ikke medlem af folkekirken). Det var et arrangement i meget fin balance mellem den følsomme afsked og det muntre, der gerne skulle præge en efterfølgende sammenkomst/gravøl. Jeg har ikke før oplevet, at man klappede, når den afdøde blev kørt væk. Men med en entertainer, virkede det fint og naturligt.
Efter det mere højtidelige med gode, følsomme, og sjove, taler, var det det tid til hyldesten til livet. Rørende og sjove sange. Flere stand-up’ere (Thomas Wivel, Povl Erik Carstensen og Anders Matthesen) gav deres respektfulde hyldest til deres foregangsmænd og ‘læremestre’.
Søren Rislund gav sammen med Øyvind Ougaard (eftermiddagens herligt forvirrede konferencier) en forrygende version af et af mine (og Monrads, åbenbart) yndlingsnumre, The Kinks’ You Really Got Me. På henholdsvis mundharmonika (hele tre stk.) og harmonika. Man skulle ikke tro, det var muligt, men det var det.
Under underholdningen nød de indbudte deltagere Gravøl fra Pladderballe Bryghus og ristede pølser med brød fra den til anledningen indforskrevne pølsevogn.
Som altid ved begravelser var der anledning til glædelige gensyn med gamle venner og bekendte, der stadig er blandt de levende.
Til jer, der har har lyst til at hylde Jan Monrad, så skrev hans familie:
Til jer som måske overvejer blomster til Jan, vil vi gerne sige, at der også er mulighed for at betænke ”Fonden Odsherred Zoo Rescue”, som er en dejlig dyrepark i Asnæs.
Donationskonto: 8401 1285248 Bidraget mærkes ”Jan Monrad”.
Denne zoologiske have havde en stor plads i Jans hjerte, fordi den udover at rumme sunde dyr, også har dyr, som har været udsat for laboratorieforsøg.
Jeg kunne ikke få mig selv til at tage billeder, så her er et billede af Jan fra 1985 – taget hjemme hos Jan. Lad os mindes ham sådan.

%d bloggers like this: