Farvel dansker, du er blevet europæer!

02da68b9-7e80-43ca-af80-e2a7e9786275_20141103-160348-4-1000x666we

Af Jakob Terp

Flygtningestrømmen er et aktuelt og meget håndgribeligt udtryk for, at Europa kun har én mulighed – langt mere politisk integration.

Det hjemlige bagstræberi omkring den europæiske union, er i bedste fald kynisk populisme. For intet i denne verden er vel lettere, end at stikke vælgerne en plade om, at man kan lovgive eller liberalisere Danmark ud af globaliseringen?

Tendensen er indiskutabelt uansvarlig, og det er ulykkeligt, at Danmark gang på gang stiller sig op i køen af små, selvtilstrækkelige nationer, uden vilje til at bære ansvaret for konsekvenserne af den åbne verdenshandel, der i høj grad er baggrunden for vores rigdom, velfærd og desværre også den omsiggribende nationale selvtilstrækkelighed.

Sidstnævnte er en udvikling, der seriøst truer en stadig større gruppe fuldkornsetniske danskeres vilje til – i bogstavelig forstand – at vise flaget, og den kan medføre hidtil usete politiske konfliktdimensioner, der får kontrarevolutionen fra Thyregod til at ligne en søndagsudflugt til Palles Tivoli.

Læs hele debatindlægget her.

%d bloggers like this: