Danmark skal købe nye jagerfly: Alene hjelmen koster 2,7 millioner kroner

_59B2044_jpg_962018n

Danmark skal købe nye jagerfly – Politiken blev i april mandsopdækket på en pressetur hos Lockheed Martin, som har bygget F-16 og nu afløseren, som hedder F-35.

Testpilot John Wilson med et af de største problemer ved det nye F-35 jagerfly: nemlig hjelmen – i øvrigt til en pris på ca. 2,7 millioner kroner. Meningen er, at man kan se igennem flyet inde fra hjelmen via kameraer, som er monteret rundt på flyet. Problemet er dog at hjelme ofte ikke virker. Testpiloten Wilson siger – til stor overraskelse for pressen, at det ikke er noget problem – han vil meget hellere se med sine egne øjne, når han flyver – end med flyets øjne. Så skal han se under flyet, vipper han bare flyet til den ene side.

Se hele foto essayet på pol.dk her.

%d bloggers like this: