DEN LIDERLIGE STATSMAND

Af Leif Lønsmann

Jeg mødtes i dag med Bent Falbert, Ekstra Bladets tidligere, mangeårige chefredaktør, som fra 1988 til 2010 forfægtede bladets slogan ”Tør Hvor Andre Tier”.

Falbert tør stadig hvor andre tier, og medbragte, som et apropos til dagens nyheder, et signeret eksemplar af sin bog ”41 statsministre – fra oven af og nedefter”.

En af de portrætterede statsministre er Jens Otto Krag, som grundlagde sin politiske karriere i arbejderbevægelsen.

Det fremgår af Falberts portræt, at arbejderbevægelsen og socialdemokratiet var et muntert sted allerede i 1960’erne og 1970’erne.

Bogens kapitel om Krag bærer således titlen ”Den Liderlige Statsmand”, og røber at Jens Otto Krag havde svært ved at holde nallerne og andre attributter fra kolleger, medarbejdere og partifæller. Spørgsmålet var ifølge Falbert ikke, om Krag havde hundredvis af elskerinder og sidespring, men om han passerede tusind.

Kolleger i partiet og fagbevægelsen vidste det godt. Det samme gjorde pressen. Men Krag nød godt af at pressen dengang i stort omfang skånede “privatlivet”. Men som Falbert skriver: ”Det var ofte det lille hoved, der tænkte for Jens Otto”.

Illustration fra bogen.

Skriv en kommentar til denne artikel

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: