I Danmark har vi valgt det at spise ordentligt og miljøvenligt fra

Af Bo Jacobsen

Hvis vi i Danmark skal spise mad tillavet af økologiske/biodynamiske CO2 neutrale råvarer, skal vi blot købe øko/bio varer produceret i Danmark.
Kun købe varer i sæson, droppe hel og halvfabrikata og ikke spise super miljøskadelige ”Take Away” måltider
Hver dag kun købe de varer ind vi spiser på pågældende dag og bruge de få rester der måtte være til frokosten næste dag. Det ville betyde at vi kunne reducere behovet for kølekapacitet i hjemmet til 1/3, som ville spare enorme mængder af energi og penge i privatforbruget.
Det ville betyde at vi skulle bruge flere penge på madvarer, men da vi alligevel smider 40% af indkøbte madvarer ud uspist, så er det nok ikke den helt store merudgift.
Vi skulle lære at lave mad igen.
Bruge væsentlig mere tid i køkkenet og meget mindre tid på alle de udenomsaktiviteter vi har valgt til på bekostning af tiden i køkkenet.
Vi har ikke brug for lovgivning på fødevareområdet eller for landbruget, for at komme til at spise miljøvenligt. Vi skal bare lade vores hænder og munde gøre det, som vi taler så meget om, i stedet for at kaje op og ikke gøre noget.
Alle valg har konsekvenser. Positive eller negative og dem må man tage ansvar for. Det er ikke ganske simpelthen ikke muligt at ville grøn omstilling og fortsætte den måde vi føder på os selv.

I Danmark har vi valgt det at spise ordentligt og miljøvenligt fra og det har store negative konsekvenser for miljøet og folkesundheden.
Danmark kunne spare gigantiske milliardbeløb på sundhedsvæsenet, hvis vi danskere spiste sundt og ikke led af ”Livsstilssygdomme” fremprovokeret af dårlige madvaner. Disse milliarder kunne bruges på grøn omstilling.

Alle har et ansvar og med ansvaret følger pligten til handling. Handler man ikke, men fortsætter sin uansvarlige måde at føde på sig selv, skal man være meget, meget stille, når der bliver talt om skaderne på miljøet.

%d bloggers like this: