OPTAKT TIL THE CHAMPIONSHIP

Af Stefan Gjelstrup Sørensen


Den nye sæson i The Championship skydes i gang fredag kl. 21 hvor oprykningsfavoritterne fra Burnley, med Vincent Kompany som ny manager, møder sidste sæsons play-off finale tabere fra Huddersfield.


Nedenfor er mit bud på placeringerne i den nye sæson og et par ord om hvorfor jeg placerer dem hvor jeg gør. Plus har jeg nævnt en enkelt spiller fra hver klub som man skal holde ekstra øje med. Husk at mange af dem der for alvor slår igennem i The Championship, også senere bliver stjerner i Premier League, og nogle gange går det meget hurtigt.
De to kampe jeg særlig vil holde øje med i denne weekends kampe er kampen mellem Middlesbrough og West Bromwich som begge er stærkt kandidater til oprykning. Og så kampen mellem Blackburn og QPR hvor jeg er spændt på hvordan Jon Dal Thomasson starter karrieren som manager i Blackburn.


Norwich (Elevatorklubben som igen og igen er for stærk til The Championship og for svag til Premier League. Både nuværende trup og manager borger for kontinuitet og de ved præcis hvad det drejer sig om for at rykke op, for de har prøvet det flere gange før. Og så har de hentet et par spændende nytilgange. Hold øje med Gabriel Sara og selvfølgelig danske Jacob Lungi Sørensen.


Burnley (Vincent Kompany er ny manager og det kan selvfølgelig problematiseres ift. hans noget begrænsede trænererfaring, men jeg tror på ham. Og jeg tror på kvaliteten af truppen, hvor mange har stor erfaring fra øverste hylde, velvidende at nogen kan nå at skifte væk. Husk også at hvor Norwich og Watford rykkede ned med et brag, så var Burnley ret tæt på at redde sig. Hold øje med ny-indkøbet Scott Twine som tog League One med storm sidste sæson med masser af mål og assists.


Middlesbrough (Har måske rækkens bedste manager i Chris Wilder, og de har tilføjet kvalitet til truppen som allerede var god. De viste en resultatmæssig opadgående kurve i løbet af sidste sæson og i år kæmper de for første gang i en del år for alvor med om oprykning. Indtil for få dage siden var min største anke at de manglede en rigtig god angriber men de har netop signet Marcus Forss fra Brentford og ham har jeg store forventninger til. Hold der ud over øje med: Marcus Tavernier.


Watford (Har hentet en succesmanager fra de lavere rækker i form af Rob Edwards fra Forest Green Rovers, hvilket måske peger i retning at Watford langtidsplanlægger i højere grad end de har gjort i snart mange sæsoner. For hvorfor ellers hente en manager fra de lavere rækker som selvfølgelig skal bruge tid til at omstille sig og sætte sit præg. Truppen er mere eller mindre intakt ift. de vigtigste spillere, og det er virkelig en god trup til The Championship. Hold øje med: Ismaila Sarr.


West Bromwich Albion (Hold da op en stærk trup for Championship med en række meget stærke indkøb denne sommer. Bør rykke op med den trup men altså Steve Bruce er manager……… Hold øje med: John Swift.


Sheffield United (Lillebror-klubben i Sheffield får sikkert en fin sæson med en trup fyldt med spillere som har vist deres værd i rækken før. De har derudover signet bl.a. Anel Ahmedhozic fra Malmø (og ex-Hobro) selvom han var rygtet til større adresser. Hold øje med: Rhian Brewster
Luton (Stor overraskelse for de fleste sidste sæson hvor de sluttede som nummer 7. De har dog en virkelig dygtig manager i Nathan Jones og de kommer også i denne sæson til at kæmpe med om play-off. Det er virkelig en klub på vej frem og der er sket meget siden Lars Elstrup var en af stjernerne fra 1989-91. Hold øje med: Elijah Adebayo.


Millwall (Bliver det i år de presser sig ind på play-off pladserne? Ja måske. De har forbedret sig for hver sæson de seneste 3-4 sæsoner og måske skal det være nu. De har en tynd trup, men hvis de undgår skader kan de presse sig på til play-off. Hold øje med: Zian Flemming.


Blackburn (Jon Dahl Tomasson er ny manager i den gamle storklub så det gør det jo spændende. Men umiddelbart har han en svagere trup end sidste sæson hvor de var tæt på play-off. Jon Dal kan li at hans hold holder på bolden og det er lidt tvivlsomt om han helt har truppen til den stil pt. og haft tid nok til at implementere. Men Blackburn virker som en klub der er på vej frem, og denne sæson kommer de nok alligevel igen til at ligge og kæmpe om play-off pladserne sammen med en del andre hold. Hold øje med Ben Brereton Diaz.


Coventry (De var rigtig gode i perioder i sidste sæson men samlet set var de for ustabile i præstationerne. Måske de kan forbedre den del i år og skubbe på for play-off placering, men ellers bliver det til en midterplacering. Hold øje med Viktor Gyökeres.


Hull (Jeg kan ikke rigtigt regne dem ud. Shota Arveladze (Ja ham som engang scorede masser af mål for Ajax) blev ansat som manager i januar men han havde hidtil kun haft obskure trænerjobs. De har mistet wonderkid og vigtigste spiller Keane Lewis-Potter til Brentford, men har også hentet spændende “eksotiske” spillere ind bl.a. i form af Oscar Estupian som er en potentiel ligatopscorer hvis det klikker. Det går enten helt godt eller helt skidt for Hull i denne sæson.


Queens Park Rangers (Ny manager. Gennemsnitlig trup og svært at se hvor målene skal komme fra. Har svært ved at vurdere dem, men de rykker hverken op eller ned. Hold øje med: Chris Willock.


Bristol City (Flere virkelig spændende unge offensiv spillere og holdet scorer mange mange mål, men de lukker også absurd mange ind. Det er enormt underholdende men det skaber ikke resultater. Hold øje med Antoine Semenyo.


Swansea (Dem har jeg svært ved at greje. Manager Russel Martin er dygtig og måske har han nu fået tid til at arbejde med truppen og implementere hans ideer. Men jeg er i tvivl om kvaliteten af truppen. De har mistet en af deres bedste, Flynn Downes til West Ham og der ryger sandsynligvis flere. Hold øje med Joel Piroe hvis han overhovedet er der når transfervinduet lukker.


Preston (De scorer ikke mange mål og dem de scorer har hidtil væres fordelt mellem få spillere hvoraf flere var på lån sidste sæson. Ret tynd trup som hvert år tilføjes nogle lånespillere. Denne gang har de tilføjet Troy Parrot på lån fra Tottenham til at udgøre en duo med danske Emil Riis i angrebet. Hold øje med de to.


Sunderland (Tilbage i The Championship efter en fortjent oprykning hvor de især i anden halvdel af sidste sæson var meget stærke efter de fik nye fremragende manager i Alex Neil. Den form og selvtillid kan de tage med ind i starten af denne sæson. Truppen er stort set intakt og der er tilføjet unge talenter fra Tottenham, Arsenal og West Ham. Hold øje med: Ross Stewart.


Stoke (En klub som langsomt har måttet vænne sig til ikke at have så mange midler som de havde i Premier League og i årene umiddelbart efter nedrykning. Nu er det vist gået op for dem og væk er de store transfers og lønspenderen på spillere som ikke er pengene værd. Stoke er pt. bare er ordinært Championship hold som skal genopbygges over tid med unge spillere som skal vokse sig store. Det her er en transitionssæson. Hold øje med Lewis Baker.


Huddersfield (Overpræsterede sidste sæson og nåede endda play-off finalen. I denne sæson er de mærkbart svækket med afgang af flere nøglespillere og faktisk 5 spillere som var i startopstillingen i play-off finalen. Manageren er også smuttet kort før sæsonstart. Nedrykning kan ske. Hold øje med: Jack Rudoni.


Cardiff (Meget aktive på transfermarkedet denne sommer men ingen iøjenfaldende kvalitetsspillere, og uanset tager det tid at spiller så mange nye spillere ind. Hold øje med: Rubin Colwill.


Blackpool (Klubben er under omstrukturering og det kan få betydning for klubbens succes i år. Har mistet succesmanageren som er blevet assistens hos Aston Villa. Truppen er ret tynd og ikke sammensat af den nye manager. Der er hidtil næsten kun tilføjet lånespillere til truppen denne sommer. Hold øje med: Lewis Fiorini på lån fra Man City.


Wigan (Truppen intakt og det er en stærk enhed som kæmper for hver en millimeter. Dog kun topkvalitet få steder steder i truppen og de har hidtil kun tilføjet en enkelt spiller denne sommer. Overlever kun ligaen fordi der er tre hold der er svagere. Hold øje med Will Keane.


Rotherham (Elevatorholdet har mistet flere nøglespillere og står dermed reelt med en svagere trup end i sidste sæson i League One. Dog virkelig en god manager i Paul Warne, som samtidig dog har rækkens nok laveste budget at arbejde med. Hold øje med: Daniel Barlaser.


Birmingham (En klub i langsom opløsning. Seks sæsoner i streg med nedrykningskamp til det allersidste. I denne sæson går den ikke længere. Har mistet flere nøglespillere og ikke fået tilført nævneværdig kvalitet. Blot 4 uger før sæsonstart har de ansat ny manager som har meget lidt erfaring som førsteholdstræner. Hold øje med Dion Sanderson.


Reading (De sidste mange sæsoner har der været mindst en kaosklub i The Championship. Sidste sæson var det Derby og i år er det Reading. Det virker ikke til at der er styr på noget som helt i Reading og truppen er både svar og slet ikke sammenhængende. De få spillere som har kvalitet til rækken har samtidig en problematisk skadeshistorik) Hold øje med Lucas Joao.

Forudsigelser skal selvfølgelig laves før sæsonen starter og uanset at der stadig kan ske meget i transfervinduet. Sådan er det altid, men legen er stadig sjov selvom man kan skyde helt ved siden af.
Skyd gerne frit fra leveren hvis du har helt andre forventninger end mig.

%d bloggers like this: