NÅR SANKT HANS BLIVER TIL GRIN

Af David Bentow

Jeg ynder ikke at skrive mavesure indlæg, og havde oprigtigt set frem til for første gang i tre år at fejre Sankt Hans Aften, oven i købet på en dag, hvor vejret viste sig fra sin bedste side.

Som for 2.000-3.000 andre københavnere gik turen til Ofelia Plads, hvor Det kongelige Teater, med ejendomsselskabet Jeudan som venlig sponsor, burde kunne sikre en dejlig aften.

De havde hyret komikerne Brian Lykke og Kasper Nielsen til at holde båltalen.
Jeg må erkende, at jeg ikke har hørt satire-podcasten “undskyld vi roder”, og efter i aftes har jeg heller ikke behov for at høre den.

De to herrer synes det var vildt sjovt at tale om en fiktiv jysk lokalradio. De synes også det var vittigt at tale om Metoo, og sige ting som “Det er længe siden, jeg har haft fingrene i en praktikant”, og flere gange referere til kvinder som sexobjekter.

Sjovt og passende for en båltale var det åbenbart også at sige ting som “Putin skal sprættes op. Råb i kor: Putin skal dø”.

Måske er det blot mig, der er snerpet, men det er bare ikke ok, efter min mening. Jeg var næppe den eneste, for stort set ingen klappede af dem.

Bagefter skulle sangerinden Oh Land synge Midsommervisen. Og synge gjorde hun. Desværre pivfalsk.

Muligvis er det bare mig, men jeg synes simpelthen at den aften på Ofelia Plads var udtryk for total mangel på respekt for en aften, som plejer at være både højstemt og hyggeligt.

Jeg håber, at mine venner og bekendte fik en noget bedre Sankt Hans.

%d bloggers like this: