Anker Jørgensen var også stor tilhænger af fodbold

Arbejdermuseet skriver:

GOD KAMP I AFTEN ⚽️ 🇩🇰

Ikke meget kan samle nationen som en god fodboldkamp, især når landsholdet spiller.

Tidligere statsminister Anker Jørgensen var også stor tilhænger af sporten. Som arbejderbarn havde han dog sjældent råd til at se kampene i Idrætsparken og, så glæden var stor, når det lykkedes at skrabe penge sammen til en billet. 🙂
Så kunne han sidde på lægterne sammen med sine holdkammerater fra fodboldklubben Frem og råbe ”Skyd Pauli!”, hver gang hans store fodboldidol, Pauli Jørgensen, havde bolden. 🗣

Pauli Jørgensen var automekaniker og spillede i BK Frem. Han var med i 47 landskampe og scorede 44 mål for Danmark og blev kåret som den mest værdifulde spiller i 1971 i DBU’s første 50 år som forbund.

Da Anker fyldte 65 år, fik han en ekstra fødselsdagsgave, da en uventet gæst kom forbi, mens han blev fejret af familie og venner på restaurant Ravelinen på Christianshavn. Pauli Jørgensen ville da lige sige tillykke til Anker, og det vakte glæde hos fødselaren, som senere fortalte:

”På det tidspunkt havde jeg allerede mødt både statsmænd og præsidenter, men dér stod jeg pludselig med manden, der havde betydet alt. Jeg nåede også at snakke lidt fodboldminder med ham, et par solstrålehistorier, inden hans familie kom og hentede ham”

❤️

Glæd dig til d. 27. juni. For her kan du opleve endnu flere historier fra Ankers personlige arkiv og minder, når vi åbner udstilingen: ‘ANKER – et usædvanligt liv’.

Læs mere om udstillinger her:


På billederne ser vi Anker selv på grønsværen og som tilskuer med sin Ingse. 🥅 ⚽️

Skriv en kommentar til denne artikel

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.