SVEND, KNUD OG PETER

Af Jan Poulsen


Det lyder som en drengeroman fra 1950’erne, men titlen ”Svend, Knud og Peter” er altså en fællesudstilling af værker på papir, der åbner i dag (20/5) hos Clausens Kunsthandel i København.
Bag de tre fornavne gemmer sig billedkunstnerne Svend Danielsen, KNUD ODDE og Peter Vest Holmgren, og det er (vist) første gang, de tre udstiller sammen. Som sagt er værkerne på papir, og i Knud Oddes tilfælde er der tale om en snes forskellige motiver af mindre størrelse.
Kender – og elsker man – Knud Oddes verden, farver og ”persongalleri”, vil man nikke anerkendende til flere af de nye motiver. Værket ’Vinyl og badende’, som illustrerer dette opslag, er da ikke til at stå for, vel?
Vi bliver også præsenteret for Elvis Presley i et interiør med en gul hund, vi kan opleve Søren Ulrik Thomsen i sin velkendte oplæsningsstil med en dirigerende hånd, og Knud Odde har også portrætteret sin yngre kollega Jes Brinch.
Der er som sagt fernisering på udstillingen i dag. Det er fra kl. 17-19, og alle er velkomne. Clausens Kunsthandel har hjemme i Studiestræde 14, 1. sal, i indre København, og har du ikke besøgt galleriet endnu, så gør det: Det er et af byens hyggeligste.
Udstillingen kan ses frem til den 25. juni 2022, og du kan læse mere via linket her.

%d bloggers like this: