IGGY POP-SIDEMAN PÅ SIN SIDSTE REJSE

Af Jan Poulsen


Han var manden bag musikken på IGGY POPs meget elskede The Passenger, og han strålede i det hele taget på Lust For Life-lp’en, men i går (15/5) var det slut for den skotskfødte guitarist Ricky Gardiner. Han døde efter længere tid med Parkinsons sygdom.
Han røg ind i kredsen omkring David Bowie i 1976 og medvirkede bl.a på Low, inden han fik en mere bærende rolle på Lust For Life og den efterfølgende turné, hvor koncerten i Daddy’s Dance Hall i København den 19. september 1977 blev Iggy Pops første i Danmark.
Ricky Gardiner havde dog også en tid før og efter mødet med Bowie og Iggy, bl.a havde han været med til at danne det progressive skotske band Beggars Opera i Glasgow i 1969, men det var årene med de to, og navnlig The Passenger med det guddommelige riff, som du kan genhøre via linket nedenfor, han især huskes for.
Ricky Gardiner blev 73 år.

%d bloggers like this: