Danmarks sejlende kulturhistorie

Af Christian Juhl, Enhedslisten

Støtte til den sejlende kulturhistorie
Jeg har som ordfører for Enhedslisten været med til at sikre yderligere 1,1 million kroner til Skibsbevaringsfonden. Der var i forvejen afsat 1,4 millioner kroner på finansloven for 2022 til Skibsbevaringsfonden. De yderligere 1,1 million kroner gives derfor med henblik på at støtte fondens arbejde med bevaring af Danmarks sejlende kulturhistorie.
»Pengene vil blive brugt til at styrke bevaringen af Danmarks sejlende kulturarv ved at yde afdragsfrie lån til bevaringsværdige skibe. Pengene er samtidig med til at holde liv i et gammelt skibstømrer-håndværk, der i flere hundrede år lagde grunden for Danmarks udvikling som søfartsnation. Cirka 120 skibe er gennem årene holdt sejlende gennem lån fra Skibsbevaringsfonden,« siger Enhedslistens museumsordfører Christian Juhl om aftalen.

%d bloggers like this: