Alternativet siger nej til en racistisk opdeling af borgere i samfundet

Alternativet skriver:

ALTERNATIVET FORLADER FORHANDLINGERNE OM DANMARK KAN MERE 1.

Vi kan ikke stemme for at skære i dimittendsatsen, som er dagpengesatsen for nyuddannede. Og vi kan ikke støtte op om at indføre 37 timers arbejdspligt (tvangsarbejde) for flygtninge og medborgere, der kommer fra ikke-vestlige lande – et initiativ som statsministeren også nævnte i sin nytårstale.

I Alternativet ønsker vi 30 timers arbejdsuge og ikke en 37 timers arbejdstvang! Vi vil gerne gøre alt for, at flygtninge og etniske minoriteter bliver en del af arbejdsfællesskabet, men vi tror mere på TILLID, STØTTE OG OPKVALIFICERING end tvang og kontrol. Og det er også førstnævnte tilgang til beskæftigelse af nye medborgere, som fagpersoner, med speciale i netop dette, anbefaler.

Den 37 timers arbejdstvang for flygtninge og etniske minoriteter er muligvis den mest målrettede tvangsforanstaltning i det danske beskæftigelsessystem til dato. Vi frygter, at tusinder af kvinder vil falde helt ud af systemet og mister deres indkomst, fordi de ikke kan leve op til den 37 timers arbejdspligt.

Til sidst er denne negative særbehandling af en gruppe mennesker, der kommer fra ikke-vestlige lande, endnu et eksempel på noget, der flugter med en racistisk opdeling af borgere i samfundet – helt i stil med ghettoloven. Dét kan Alternativet ikke lægge stemmer til!

%d bloggers like this: