Støt musikken – køb årets bedste album

Af Erik Jensen

Med de nye restriktioner står det fast, at kulturen og ikke mindst musikken rammes hårdt. Igen. Jeg kan ikke udtrykke, hvor dyb min medfølelse er for de musikere, som endnu engang må smide sangene i glemmebogen, lægge guitarerne tilbage i kassen, parkere trommerne i øvelokalet og hænge bassen på – ja juletræet fx
Vi er på vej ind i endnu et nyt år, der starter, som det gamle med aflysninger, mistede indtægter og naturligvis også mistede oplevelser for os, der for eksempel gerne ville have set Kira Skov optræde med sangene fra dette års mesterværk, Spirit Tree, på vinterens turne. Øv, for fanden og hvor må det være svært efterhånden at holde modet oppe.

Hvad kan vi gøre? Det er ret enkelt – støtte musikerne ved at købe deres udgivelser i et godt gammeldags fysisk format: på vinyl. Vi har på alle julenissers yndlingskanal 24/12 gennemgået en halv snes af de bedste udgivelser fra dette år.
Forleden aften dansede de rundt om træet, tæt i ring. Altså dem, der lige lod sig finde på loftet. Det lykkedes at tage et foto af seancen og det følger med her.
Så hvis du elsker musik, så køb en af de her. Hvis du kender nogen, der elsker musik, så giv dem en af de her plader. Det vil sprede glæde i endnu en udsigtsløs jul… Hvis du vil læse om de enkelte plader, så tjek opslag her på kanalen fra torsdag og fredag.

Årets danske album i mere eller mindre tilfældig rækkefølge

Love Shop: Levende Mænd i Døde Forhold
Kira Skov: Spirit Tree
Magtens Korridorer: Club Promise
Dicte: All Good As It Is
Michael Falch: Elsker
Hanne Boel: Kopi
Drew Sycamore: Sycamore

Og de udenlandske

Thåström: Dom som skiner
Alison Krauss & Robert Plant: Raise The Roof
James McMurtry: The Horses And The Hounds
Arlo Parks: Collapsed in Sunbeams
ZAZ: Isa
The Black Keys: Delta Kream
War On Drugs: I Don’t Live Here Anymore

%d bloggers like this: