Vi har så meget at byde på, hvis vi fører en proaktiv Europapolitik

Af Bjarke Møller

Så er den hjemme! I weekenden sagde SPD og FDP ja til koalitionsaftalen. Og i dag kom nyheden om, at over 71.000 af De Grønnes 125.000 partimedlemmer stemt om aftalen ved en urafstemning og hele 86 % af de grønne medlemmer sagde ja tak til den nye trafiklysregering. Det er fremragende nyheder for Europa med en progressiv reformregering i Tyskland, der virkelig vil EU.
Danmark bør tage bestik af det. Vores socialdemokratiske regering bør nu søge tætte alliancer med Tyskland i stedet for at flirte med de ordoliberale fedtspillere fra Østrig til Holland. Fremtidens danske Europapolitik bør fokusere på at maksimere Danmarks indflydelse i mellemrummet mellem Tyskland og Frankrig.
Vi har så meget at byde på, hvis vi fører en proaktiv Europapolitik i stedet for hele tiden at ende i rollen som de sure og fodslæbende fætre fra det kolde nord, der kræver undtagelser og nu senest ikke engang kan mande sig op til at støtte en reform, der skal sikre et solidarisk løft af den garanterede mindsteløn i EU-landene. Der er sikkert dem, der ønsker endnu flere forbehold, og nu også på det sociale område, men så vil vi spænde ben for, at alt det andet, som vi faktisk burde engagere os 110 pct. i.
Vi kan være med til at løfte hæve ambitionerne i EU’s grønne omstilling, regulere de digitale giganter og stoppe skattesnyd. Vi kan styrke Europas fremtidige konkurrencekraft og innovation ved at investere mere i stærke erhvervs- og forskningsklynger og fælles europæiske netværker stedet for at spare os til kriser og nye nederlag. Og vi kan give EU en klarere røst på verdenscenen, så vi ikke bliver kørt over af Kina og USA eller ender som en hjælpeløs kastebold i en ny kold krig mellem de to. Eller ender som en blød magt uden rygrad til at stå imod vore autoritære naboer som bl.a. Rusland. Det er på høje tid at sætte det europæiske trafiklys på grønt.

%d bloggers like this: