DET ROMERSKE BRODERSKAB


En ny Tisvilde-krimi af Poul Arnedal
Mens journalisten Rasmus Rodenstein er i Rom, bliver danskeren ’Hinke’ på mystisk vis fundet myrdet i en af byens parker. Rasmus kender den myrdede, som viser sig at være efterlyst af dansk politi. I deres ungdom var de begge med i det samme maoistiske parti, og Rasmus sætter sig for at løse mordgåden.
Til at hjælpe sig har han to stærke kvinder.
I Rom prøver hans danske kollega Anna at grave oplysninger frem om den myrdedes mangeårige anonyme færden i den italienske hovedstad.
Hjemme i Tisvilde får Rasmus assistance af polititeknikeren Tina Rasmussen. Her støder han ind i en gruppe ulandsarbejdere, som holder en konference på det lokalt sommerpensionat, ’Strandgården’, og samtidig har kontakter til Rom. Pludselig dukker en ung italiensk kvinde, som tilsyneladende har tilknytning til gammelt terrormord, også op i den nordsjællandske ferieby.
I Rom fører jagten på morderen og den myrdedes fortid Rasmus og Anna til et nonnekloster og nogle skumle baggårde, hvor ’Hinkes’ lommebog og en slidt bibel pludselig dukker op.
Tilbage i Tisvilde støder Rasmus og Tina på et gammelt, uopklaret mord begået i funkisvilla i Tibirke Lunde. I Tibirke Bakker føre opklaringsarbejdet dem frem til en forfalden jagthytte og anneks, hvor en kendt forfatter sad og skrev sine romaner. Og undervejs bliver Rasmus Rodenstein selv mistænkt af det italienske politi for at have begået mordet.
Men hvorfor blev ’Hinke’ myrdet? Og hvad har mordet med konferencen på sommerpensionatet, den unge italienske kvinde, det gamle mord i Tisvilde Lunde, nonnerne på klosteret i Rom og forfatterannekset i Tibirke Bakker at gøre?
Læs om det hele i Det romerske broderskab.

%d bloggers like this: