Jørgen Haugen Sørensen er død

Af Arne Herløv Petersen

Jørgen Haugen Sørensen (3.10.1934-18.11.2021).

Jørgen Haugen Sørensen var en billedhugger, der betød meget for mange, heriblandt mange digtere, der var en korrespondance, ikke blot i kunstværket, men i noget, der ligesom svævede over det. Han skånede ikke sandheden for at blive udstillet, var i bedste forstand kompromisløs, selv om selvfølgelig i en vis udstrækning kompromiser måtte indgås med formen. Kunst er billedtale. Han forbandt sig med Pietrasanta i Italien, hvor han boede, men også i noget nær tidsforglemmelsen med Læsø og skjulte steder i København. Hans skulpturer skal ikke oversættes, de oversætter sig selv, idet de med en høj lyd rammer områder af beskuerens sind, som ellers lå stille hen. Han vil blive husket med respekt viden om, i blandet dybere følelser. Hvil i fred.

Skriv en kommentar til denne artikel

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.