HVEM SKAL JEG STEMME PÅ?

Af Carsten Jensen

København er lige nu verdens kedeligste by, selv om jeg tror, den har alvorlig konkurrence fra alle de andre danske byer, som er blevet overplastret med portrætter af kommunalpolitikere, der alle sammen ser ud, som om de stiller op til Danmarks-mesterskabet i kedsommelighed. Medicinalindustrien må være i krise, og salget af sovepiller gået brat ned. Det undrer mig, at ikke flere falder i søvn bag rattet eller på cyklen, når de venter i et kryds.

Der er endnu en ting, der undrer mig, når jeg kæmper for at holde mig vågen på den daglige cykeltur rundt i København. Mange af de socialdemokratiske kandidater ser så unge ud. Men hvordan kan man være ung og socialdemokrat?

Partiets fokusgruppe er jo ældre, ufaglærte arbejdere i Jylland, der kan finde på at stemme på Dansk Folkeparti, men nu skal vindes tilbage. Så forudsætningen for at blive socialdemokrat er, at du på en lokal populistisk dialekt kan forsikre vælgerne om, at du også er stang-reaktionær.

Skulle det virkelig være tiltrækkende for unge med politiske ambitioner?

Københavns fungerende overborgmester Lars Weiss fortæller i Altinget om sin traumatiske ungdom i firsernes København, hvor alle gik i sort tøj og læste Michael Strunge. Det lyder godt nok slemt. Men kikker man sig omkring i det københavnske bybillede, er der stadig mange, der går i sort tøj, og flere af dem vil under hårdt pres nok tilstå, at de kunne finde på at læse Michael Strunge. En ting kan man være sikker på: De skal ikke drømme om en karriere i Socialdemokratiet. Insisterer de af gådefulde grunde på at melde sig ind, må de under hård omskoling.

Lars Weiss redegør i samme interview for sine selvmodsigende planer for Københavns fremtid.

København skal være en blandet by, hvor kassedamen og direktøren bor i samme opgang. Det ser man jo tydeligt i en af byens nyeste kvarterer, Nordhavn, hvor en to-værelses koster omkring 5 millioner kroner, en tre-værelses 7 millioner og en fire-værelses mellem 9 og 13 millioner. Her hænger der en kassedame i hvert et vindue.

Lars Weiss vil også gerne nedbringe CO2-udslippet i København og gøre byen renere. Det er derfor, socialdemokratiet vil opføre Lynetteholmen, en kunstig halvø i den nordlige del af havnen. Igennem de næste 30 år vil der hver dag køre 350 lastbiler gennem Københavns gader, og udgravninger og opfyldninger vil slippe enorme mængder af bly, cadmium, kobber, kviksølv og zink løs på københavnerne, så hvis din læge siger, du mangler et af ovennævnte stoffer, har du fundet dit parti.

Overborgmesterens kongstanke er, at Københavns store fremtidsprojekter skal finansieres gennem salg af byggegrunde til højstbydende. Det er jo ikke ligefrem pladsfremmende, når det kommer til almindelige mennesker. Sygeplejersker og skolelærere, to grupper, der igen og igen bliver trynet af skiftende socialdemokratiske regeringer, når det kommer til tiltrængte lønforhøjelser, bliver der i hvert fald ikke plads til. Til gengæld er der grønt lys for de stang-rige.

Så hvis du hører til en af de to grupper, de stang-reaktionære eller de stang-rige, skal du stemme på socialdemokraterne ved kommunalvalget i dag.

Ellers må du hellere finde dig et andet parti.

%d bloggers like this: